kunsteducatie
Als kunsteducator geef ik lessen en workshops kunst, schilderen, tekenen, grafiek voor kinderen en volwassenen. Daarbij ga ik uit van een thema (bv identiteit) of concept, kunststroming of materiaal en experiment. Soms zoek ik de combinatie met andere disciplines zoals met dans, woord, performance (festivals, workshops op maat voor scholen). Ik heb ervaring met particuliere workshops, lessen op een academie of middelbare school of een samenwerking met andere (kunsteducatie)makers. Het inspireert me om vernieuwende verbindingen aan te gaan. Ben je op zoek naar iemand voor jouw idee dan hoor ik graag van je.
kunst-, schildercursussen in Atelier Rohde in Nijmegen
KUNSTLAB 2D voor kinderen
Bij KUNSTLAB 2D leren kinderen (9 - 13 jaar) kunst maken. De nadruk ligt op schilderen en tekenen. We experimenteren met verschillende technieken en materialen zoals acryl- en aquarelverf, houtskool, ecoline, potloden, inkt, krijt. Maar ook grafische technieken. De opdrachten zijn iedere les anders waarbij ik wil aansluiten bij de wereld van de kinderen en hun fantasie. Ook werk ik vanuit een kunststroming, bekende of onbekende kunstenaars, thema of vraag om ook iets mee te geven vanuit de geschiedenis van oudere en hedendaagse kunst.  De lessen duren 1,5 uur.
BASISCURSUS Schilderen voor volwassenen
In vijf lessen van twee uur komen er veel verschillende onderwerpen aan bod zoals schilderen met acryl, modeltekenen met houtskool, kleurige stillevens, abstracte pastels, grafische technieken. ‬‬Soms inspireren we ons door oude meesters en hedendaagse kunstenaars en ‘kijken we de kunst af’. In deze cursus leer je op een eigenzinnige manier te werken met een aantal teken- en schildertechnieken en daar je eigen stijl in te vinden.
Voor meer informatie en opgave: www.atelierrohde.nl.
Atelier Rohde bevindt zich op een mooie plek in Nijmegen en is van Yette Rohde. Meer informatie is te vinden op www.atelierrohde.nl
Voor wie een creatieve zomer in hartje Frankrijk wil is Charme een geweldige ervaring! Op deze expressie en theater landgoedcamping kun je aan de slag met dans, theater, zang, muziek, beeldend, film, schrijven, etc.. Het landgoed is groen, sfeervol, met bos en beken en zowel open als overdekte plekken. Een vakantie waarvan je echt geïnspireerd thuiskomt! Meer informatie op www.charme.nl.
Voor Charme werk ik als docent beeldende kunst voor volwassenen en jeugd.